Smal paneel

Wat zijn onze diensten?

We ondersteunen eigenaren van zowel commerciële als publieke gebouwen bij de realisatie van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Eén van de vormen van duurzaam ondernemen is het opwekken van (zonne-)energie. Dit kan op uw eigen dak, zonder dat u zelf hoeft te investeren in een zonne-energiesysteem.

Wij dragen zorg voor het ontwikkelen, financieren, plaatsen, exploiteren, verzekeren en onderhouden van de PV-installatie (zonne-energiesysteem). De installatie wordt voor de looptijd van de SDE+ subsidie (15 jaar) door ons op basis van een ESCo geëxploiteerd. Wij dragen zorg voor het goed functioneren en het onderhoud van de installatie gedurende de looptijd. U hoeft zelf dus niet te investeren in de PV-installatie. De huur voor het gebruik van de PV-installatie gedurende de looptijd betaalt u (gebruiker van de locatie) voor een groot gedeelte met de energiebesparing. U neemt immers minder grijze stroom af, omdat de PV-installatie groene stroom opwekt.

Om het voor u makkelijk te maken regelen we het gehele traject van A tot Z. Zodat u straks zorgeloos kunt genieten van de zon! U heeft er dus geen omkijken naar.

 

Dutch Renewergy faciliteert u bij de realisatie van rendabele oplossingen voor duurzame zonne-energie.

 

Wilt u zonne-energie opwekken met SDE+ subsidie?

Groene vs grijze stroom kostprijs

Bedrijven en instellingen die hernieuwbare energie willen produceren met zonnepanelen, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De SDE+ subsidie is in het leven geroepen omdat de kostprijs van duurzame energie hoger is dan die van grijze energie.

Met de SDE+ subsidie stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland. De SDE+ subsidie vergoedt een gedeelte van het verschil in kostprijs tussen duurzame energie (groene stroom) en grijze energie (grijze stroom) over een periode van 15 jaar. De hoogte van de subsidie is daardoor o.a. afhankelijk van de jaarlijkse hoeveelheid duurzame energie die geproduceerd wordt en de basisprijs voor grijze energie.

Heeft u zelf SDE+ subsidie aangevraagd en gegund gekregen?

Heeft u zelf SDE+ subsidie aangevraagd en gegund gekregen, maar heeft u die nog niet gebruikt voor het realiseren van een PV-installatie (zonne-energiesysteem)? Dutch Renewergy kan u helpen bij het ontwikkelen, financieren, plaatsen, exploiteren, verzekeren en onderhouden van een PV-installatie.

De installatie wordt voor de looptijd van de SDE+ subsidie (15 jaar) door ons op basis van een ESCo geëxploiteerd. Wij dragen zorg voor het goed functioneren en het onderhoud van de installatie gedurende de looptijd. U hoeft zelf dus niet te investeren in de PV-installatie. De huur voor het gebruik van de PV-installatie gedurende de looptijd betaalt u (gebruiker van de locatie) voor een groot gedeelte met de energiebesparing. U neemt immers minder grijze stroom af, omdat de PV-installatie stroom opwekt.

Heeft u nog geen SDE+ subsidie aangevraagd?

Dutch Renewergy kan namens u (gebouweigenaar) SDE+ subsidie aanvragen. Als de subsidie wordt toegekend kunnen we vervolgens ook zorg dragen voor het ontwikkelen, financieren, plaatsen, exploiteren, verzekeren en onderhouden van de PV-installatie.

De installatie wordt voor de looptijd van de SDE+ subsidie (15 jaar) door ons op basis van een ESCo geëxploiteerd. Wij dragen zorg voor het goed functioneren en het onderhoud van de installatie gedurende de looptijd. U hoeft zelf dus niet te investeren in de PV-installatie. De huur voor het gebruik van de PV-installatie gedurende de looptijd betaalt u (gebruiker van de locatie) voor een groot gedeelte met de energiebesparing. U neemt immers minder grijze stroom af omdat de PV-installatie stroom opwekt.

Heeft u vragen over de SDE+ subsidie?

Wij hebben veel ervaring met het aanvragen van SDE+ subsidie. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. U kunt ook terecht op de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

 

Wilt u zonne-energie opwekken zonder SDE+ subsidie?

Soms is het mogelijk zonder gebruik te maken van de SDE+ subsidie een positieve businesscase te ontwikkelen voor de realisatie en exploitatie van een PV-installatie. Dit kan bijvoorbeeld door het aantrekken van een groenfinanciering. We helpen u graag bij het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie en het maken van een businesscase om samen met u de mogelijkheden te onderzoeken.

 

Welke garanties bieden wij?

Tijdens de gehele looptijd (15 jaar) geldt een productgarantie op alle materialen. Voor de zonnepanelen geldt een vermogensgarantie van 97,5% in jaar 1, lineair aflopend naar 80,7% na jaar 25. Ook wordt een Performance Ratio garantie gegevens van 5 jaar.